Вы здесь

Барний інвентар: основні види

Опубликовано 13 октября, 2017 - 20:01 пользователем Редакция

Розглянемо, який барний інвентар знадобиться працівнику, щоб радувати гостей приготованими коктейлями, десертами.

  • Шейкер для бару необхідний для змішування різних інгредієнтів в однорідну масу (тим самим, поєднуючи смакові якості кожного з них), а також для охолодження одного чи декількох компонентів суміші. Буває бостонський і класичний. Головна відмінність між ними – якість приготованого продукту, в першому виді поява води в напою виключена, бо компоненти перед струшуванням знаходяться в стакані для змішування в якому немає льоду. В другому інгредієнти наливають поверх криги, який швидко починає тануть.
  • Барна ложка – це ложка з довгою ручкою, на кінці якої є пестик для подрібнення цукру, м’яти і т.д. Вона призначена для перемішування елементів в стакані. Бувають також ложки для абсенту, морозива і т.д.
  • Стрейнер – коктейльне сито, призначене для переливання суміші з шейкера в бокал з відсіюванням великих шматочків льоду чи інших наповнювачів.
  • Риммер – пристрій для швидкого нанесення декоративного цукрового або сольового обідка на крайку келиха.
  • Джиггер – це посуд, що нагадує собою два мірних різного об'єму, спаяних в підставі (мірні поділи розташовуються з внутрішньої сторони стаканчиків). Обсяг одного з стаканчиків як правило більше іншого в два рази, джиггери можуть бути 20 на 40, 25 на 50 або 30 на 60 мл.
  • Мадлер призначений для вичавлювання соків зі свіжих фруктів і ягід прямо в посуді подачі коктейлю.
  • Найпопулярніший витратний матеріал – гейзери на пляшки, що дозволяють бармену розливати напої тонкою і рівною цівкою.
  • Пробки вакуумні для вин, помпа відкачує повітря з пляшки, завдяки чому можна довший час зберігати відкрите вино.
  • Механічні преси для цитрусових допоможуть отримувати свіжі соки.
  • Ножі. Як правило, барний інвентар закладу включає в себе невеликий ніж з ребристим лезом і вилочкою на кінці для нарізки фруктів і лимона, маленький ніж для зрізання фольги з пляшок.
  • Для приготування крижаної крихти – лід-фраппе можна скористатися ручним пристроєм для колки льоду або спеціальним млином. Щипці для льоду дозволяють додавати кусочки криги в напої.
  • Контейнери дуже зручні для працівника, в яких можна зберігати практично всі продукти, необхідні для приготування різної маси.
  • Органайзер дозволяє зручно розмістити на барній стійці необхідний витратний матеріал – коктейльні трубочки, серветки і т.д.

Компанія ТоргОборуд надає можливість вибрати та купити хорошої якості, доступної вартості з широкого асортименту барний інвентар. В каталозі інтернет-магазину можна знайти і інше обладнання для бару та посуд для ресторанів.