Вы здесь

Ресторан «Євразія» в Києві - японська кухня доступна кожному

Опубликовано 26 ноября, 2019 - 22:45 пользователем Редакция

Мережа ресторанів «Євразія» в Києві вже багато років користується заслуженою популярністю серед жителів і гостей столиці. Більше 20-ти ресторанів, розташованих у всіх куточках міста радують своїх відвідувачів стравами різних кухонь світу, одна з яких японська. І це не просто традиційні суші або ролли - це багатий світ смаків і традицій переносять нас в країну висхідного сонця.

Особливості

Японська кухня, яка вважається частиною азіатської, істотно відрізняється від інших деякими своїми характеристиками. На відміну від багатьох інших країн азіатського континенту, в Японії вважається, що людина насичується не тільки їжею, а й тим, як вона подається. Крім того, що все повинно бути подано з великою кількістю естетики, їжа повинна мати зручну для вживання форму, тому що японці, як і китайці, їдять за допомогою паличок.

Іншою характерною рисою японської кухні є те, що, на відміну від європейців, які за смаком розрізняють кислий, солодкий, солоний і гіркий, існує і п'ятий, відомий як умами. Він коливається від пряного до досить сильного і може бути викликаний приблизно 40-ка різними речовинами.

Найбільш відоме з них - це глутамат натрію, який використовується при приготуванні практично всіх японських страв. Ідея полягає в тому, що він дійсно підсилює аромат і без того складних спецій і в більшості випадків використовується в поєднанні з сіллю. У зеленому чаї і водоростях комбу ви можете знайти глутамат натрію в натуральному вигляді.

Через свого острівного багатства жителі Японії в основному харчуються рибою і рибними продуктами. М'ясо вживають в їжу не так часто, але якщо воно на столі, це свинина, курка або телятина. Щоб заповнити недолік білків, характерний для місцевої їжі, японці широко використовують сою і її похідні.

Японська кухня підкреслює використання свіжих продуктів з мінімальною термічною обробкою. Відповідно до кулінарної філософією, такий спосіб приготування дозволяє відчувати справжній смак їжі. Ресторан «Євразія» - повністю розділяє і підтримує цю філософію.

Японці майже не їдять хліб, тому що його замінює рис, який є найбільш поширеним в країні.

І, нарешті, річ, яка сильно відрізняється від усталених європейських традицій в меню, полягає в тому, що воно не ділиться на перше, друге, третє (десерт). Японці не дотримуються цього порядку. Найголовніше, що все виглядає естетично, було зручно їсти з традиційними паличками і подається як частування на загальному столі, щоб кожен міг вибрати те, що він хоче.

Хоча це може здатися дивним для нас, це цілком природно для японців. Причина полягає в тому, що їжа, що подається на стіл, має зовсім інший і незвичний для нас смак, і дуже часто навіть в основних блюдах можна зустріти солодкі інгредієнти, що на практиці замінює потреба в десерті.

Продукти

Неможливо приготувати японську їжу без оригінальних продуктів. Суші ресторан «Євразія» - намагається приділяти особливу увагу цьому моменту, для того, щоб радувати своїх гостей традиційними смаками і чітким дотриманням рецептури.

Корінь лотоса, також відомий як гренкон. Він солодкий і хрусткий, а на зрізі виглядає як квітка. Без нього смажені овочі по-японськи і темпура неможливі.

Гриби шиітаке, мабуть, найпопулярніший інгредієнт. Їх додають в суші, супи і багато інших страви.

Дайкон - гігантська біла ріпа, за смаком схожа чорний перець. Її очищають і подрібнюють, для того щоб приправляти супи і салати.

Умебоші - це солоні консервовані сливи, висушені на сонці і витримані протягом року. Мають коричнево-рожевий колір і застосовується як прянощі. Подаються на сніданок і ідеально підходить для поліпшення травлення.

Маринований імбир - обов'язковий компонент при подачі суші, різниться за кольором від рожевого до червоного.

Морські водорості Норі - один з основних інгредієнтів для суші та ролів. Використовуються в сушеному вигляді і містять багато калію і кальцію.

Рисове вино саке застосовується в кулінарії.

Місо - це ферментована паста з соєвих бобів з зернами, яка використовується для супів і соусів.

Шматочки сушеної риби Боніто є обов'язковими складовими знаменитого бульйону даси.

Рисовий оцет обов'язковий інгредієнт рису для суші, він також застосовується в різних соусах.

Мирин - солодке рисове вино, яке використовується для приготування соусів.

Тофу - це соєвий сир, який має м'яку, але густу текстуру. Це з низьким вмістом жиру і високим вмістом білка. Сир не має яскраво вираженого смаку, але добре поєднується з іншими продуктами.

Васабі - гостра паста з японського кореня хрону. Вона використовується як прянощі, а також для того, щоб мінімізувати можливість проникнення мікробів в організм разом з сирою рибою.

Саме ці продукти використовуються в мережі ресторанів «Євразія» для приготування таких страв як суші, роли, салати, супи, закуски, і соуси. Бездоганна якість, перевірені постачальники, віртуозні кухарі, роблять кухню країни висхідного сонця доступною кожному!

Джерело: https://evrasia.in.ua/