Розкриваємо секрети водоростей норі
Японська кухня вважається однією з найбільш збалансованих та корисних. Завдяки тому, що вона базується на використанні овочів, риби та морепродуктів, організм отримує повний набір необхідних вітамінів та мікроелементів. Одним із найпопулярніших інгредієнтів для приготування багатьох японських страв є норі. Ці водорості входять до складу не лише суші та ролів, з ними також готують супи, каші, салати та навіть чипси. У зв’язку з таким широким використанням цього інгредієнту, ми вирішили познайомити вас з ним ближче.
ТРІШКИ ІСТОРІЇ
Історія норі бере свій початок в 600 році н.е. в Китаї. В той час норі вважались вишуканим делікатесом, а також використовувались в якості лікарського засобу. Але вже в Ⅺ столітті норі стали обов'язковою частиною раціону моряків та використовуватись як гарнір.
Не дивлячись на те, що перші згадки про норі було знайдено в Китаї, його батьківщиною заведено вважати Японію, адже саме в цій країні норі набули найширшого застосування.
ЯК ВИГОТОВЛЯЮТЬ НОРІ?
Норі виготовляють з червоної ламінарії роду Порфіра. Листя рослини дістають з води за допомогою спеціального комбайна, потім промивають, подрібнюють, розкладають тонким шаром, пресують і висушують потоком гарячого повітря. Таким чином отримують звичні нам тоненькі листи зеленого кольору, які в герметичній упаковці можуть зберігатись тривалий час.
КАТЕГОРІЇ ВОДОРОСТЕЙ НОРІ
Натуральні морські водорості норі поділяють на 2 класи — “А” та “Б”.
- Клас А (“Голден”): вони мають ідеальний темно-зелений відтінок, щільну структуру, шорстку внутрішню і глянцеву зовнішню сторони. Листи цього класу не ламаються, тому саме їх використовують для приготування ролів.
- Клас Б: ці норі значно відрізняються від водоростей попереднього класу. На листах цього класу присутні червоні або жовті вкраплення, а їх структура нещільна і досить крихка. Їх використовують для приготування супів, чипси та інших страв.
ЧИМ КОРИСНІ НОРІ?
Сушені листи містять велику кількість вітамінів і нерозчинних харчових волокон, які сприяють нормалізації роботи шлунково-кишкового тракту, адже вони підтримують нормальний склад мікрофлори та очищають кишківник від шлаків і токсинів.
Крім того, норі рекомендують вживати при захворюваннях щитоподібної залози, атеросклерозі, а також для укріплення серцево-судинної системи. Вони запобігають розмноженню бактерій та вірусів, зменшують алергічні реакції та блокують синтез ракових клітин.
Слід зазначити, що окрім корисних властивостей, норі мають відмінні смакові якості. Їх неповторний солонуватий смак та морський аромат здатен звести з розуму будь-кого. Додайте їх, і ваші суші та локшина завжди будуть в центрі уваги.
А якщо часу на приготування японських страв у вас обмаль, то залиште цю справу професіоналам — замовляйте доставку суші та ролів https://kaifui.com/khmelnitskyi/ та насолоджуйтеся найсвіжішими стравами вже найближчим часом.
І не забувайте про розділ “Суші акції”, адже ми щодня додаємо нові смачні та вигідні пропозиції для вас. Піклуйтеся про свій гаманець разом з KAIFUI SUSHI та будьте здорові!